Ha a kurvák elkurvulnak…

2014. november 20. 07:00 - mérő lászló

nudes-strike.jpgAmikor már akár jobbra, akár balra nézünk, csak nagyon elkurvult kurvákat látunk, utolsó reményként maradnak a többé-kevésbé szüzek. Azok viszont nem csoda, ha ügyetlenkednek. Indokolt, hogy ezt elnézzük nekik, legalábbis egy darabig. De ahhoz kevés a következő választásokig hátralevő három és fél év, hogy minden zsákutcát bejárjanak.

Javaslatom az új politikusjelölteknek: kérjenek fel tanácsadónak egy-két sokat látott hajdani szakmabelit, aki még a nagy elkurvulások előtt abbahagyta az ipart, és elment üzletembernek, tanárnak, ügyvédnek vagy a szűkebb hazájában polgármesternek. Mindegy, hogy amikor még űzte az ipart, melyik oldalhoz tartozott. A lényeg az, hogy valamiféle belső érzék megakadályozta a nagy elkurvulásban, és nem lett belőle sem Tocsik Márta, sem Vida Ildikó.

Önjelölt tanácsadóktól hemzseg a terep, tőlük óvakodni kell. Akikről én beszélek, azok jól érzik magukat ott, ahol épp vannak. Megégették már magukat néhányszor, és nem szívük vágya újra csatasorba állni. Őket el kell csábítani, és ez még a legígéretesebb szüzeknek is komoly feladatot jelent. Akinek ez nem sikerül, és beéri a készen kapható, tülekedő önjelöltekkel, azt jobb, ha most rögtön elküldjük, bármilyen ígéretes amúgy. Az új politikusjelöltek számára ma a legfőbb vizsgafeladat a megfelelő tanácsadók kiválasztása és maguk mögé állítása.

Szép számmal vannak ilyen emberek ma Magyarországon, és tartalékainknak ugyanolyan értékes részét alkotják, mint a reményteli szüzek. Az ő tapasztalatuk hasznosítása nélkül a mai szüzek is óhatatlanul be fognak járni minden ígéretesnek látszó zsákutcát, és tíz-húsz év múlva ugyanolyan rosszul fogják viselni, ha szembesítik őket a fiatalkori énjükkel, mint a jelenlegi miniszterelnökünk. A szüzek számára csak ezek a sokat tapasztalt és mégsem elkurvult öreg harcosok gyorsíthatják fel az igazi profivá érés folyamatát.

Példaképp ne restelljük Romániát figyelni, ők még tovább mentek, és nemcsak tanácsadónak, de elnöknek is találtak egy ilyen embert.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rakodopart.blog.hu/api/trackback/id/tr166914735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.20. 11:47:52

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: Lenin elvtárs beájulna örömében a magyar baloldaltól 2014.11.20. 11:45:20

A magyar baloldal agya ugyanarra a sémára jár, mint amilyenre a leninista bolsevikok agya járt 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legitim kormányt is elkergették. Hátborzongató a párhuzam az 1917-es oroszo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása