Tolmácsot szeretnék kérni...

2014. november 11. 10:09 - mero.csaba

learn-english-you-should.jpg

Olyan gyenge ez a mezőny, hogy ha a következő választásokra párttá alakul egy fejvadász cég, vagy egy tetszőleges multi HR-osztálya, akkor még a végén rájuk szavaznék. 

Az angol nyelv alapszintű ismerete ma a versenyszférában elengedhetetetlen szinte bármilyen irodai melónál. Középvezetői szinttől felfele pedig tárgyalóképes angol nyelvismeret konkrétan a belépés alapkövetelménye. Semmi extra, olyan alapkövetelmény, mint a diploma, vagy az, hogy tudj lélegezni. 

Vida Ildikó elment az amerikai nagykövetségre. Mindenki más és más miatt sokkolódott ebben a történetben. Én ott akadtam ki, amikor tolmácsot kért. Mondjuk Vida Ildikó önéletrajza alapból elég kínos, még a törvényt is módosítani kellett, hogy beférjen. Egyértelmű, hogy a rendes munkaerőpiacon soha nem lett volna belőle felsővezető. Nagyon kiábrándító azt látni, hogy a magyar államigazgatás egyik csúcsvezetőjét páros lábbal rúgnák ki egy állásinterjún bármilyen multi HR-esei. Mit kirúgnák, az interjúig se jutna el, mert az alapkövetelményeken elvérezne. Kínos, hogy egy tetszőleges multi vezetői rátermettebbek, mint egy magyar állami csúcsszervezeté. És így még ijesztőbb az, hogy a kormány kimondott célja például a közműcégek, bankok államosítása. Ha még a NAV elnök is egy olyan ember, akinek egyetlen érdeme a párthoz való lojalitás, akkor vajon kik fogják az államosított közműcégeket vezetni?

A legrosszabb ebben az, hogy a Fidesznek volt egy fiatal szakemberekből álló holdudvara, akik miatt bízni lehetett abban, hogy tényleg jobban fogják csinálni, mint az elődeik. Akiknek nem kellett volna tolmács ahhoz, hogy egy amerikai ügyvivővel beszélgessenek. Viszont amikor a politikai lojalitás válik az egyetlen mércévé, akkor az önálló gondolkozásra hajlamos (=jó) szakemberek a versenyszférába menekülnek. A politikai logika megint mindent elsepert, csak a selejt maradt.

Néha egészen komolyan arra gondolok, hogy ha a következő választásokra párttá alakul egy fejvadász cég, vagy egy tetszőleges multi HR-osztálya, akkor tényleg rájuk szavazok.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rakodopart.blog.hu/api/trackback/id/tr846886305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása