Igazságok a migrációról

2015. szeptember 22. 09:31 - mero.csaba

Összenőtt ellentétek IV.

Soha nem voltak még ijesztőbbek a párhuzamos univerzumok. Magyarország valóságai köszönőviszonyban sincsenek egymással. Van például ez a történet, így indult.

 Aztán lett belőle ez meg ez. Két valóság, ami köszönőviszonyban sincsen egymással.

ronaldo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

És most jön a borzalom. Tegyük fel, hogy holnap kiderül, Oszama úr tényleg az Al Nuszra front aktív tagja volt. Megváltozna bármi is a baloldali képben hívő polgártársaink fejében ettől az információtól? Nyilván nem. Tegyük fel, hogy holnap kiderül, Oszama úr azóta törölt Facebook profilja kamu volt. Megváltozna bármi is a jobboldali képben hívő polgártársaink fejében ettől az információtól? Nyilván nem. Már a szó, amit használunk sem ugyanaz: migráns / menekült.  A propaganda túl jól működik, védtelenek vagyunk ellene.

A migránsok elmenekülnek majd innen is, de mi itt maradunk egymás nyakán a párhuzamos univerzumainkkal, megerősödött félelmeinkkel, gyűlöleteinkkel. Ha eddig szar volt, ezután iszonyú lesz.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rakodopart.blog.hu/api/trackback/id/tr277807858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása