Balról építeni a centrális erőteret

2014. november 18. 14:47 - mero.csaba

Ezt a mocskot csak az egész ország együtt tudja eltakarítani. És ehhez azok is kellenek, akik ma még jobb híján a Fideszre szavaznának. De ők nem lettek megszólítva a tegnapi tüntetésen. A friss HaHás aktivistáknak megszokásból sikerült hozni a szokásos balos kelléktárat.

Volt tegnap tüntetés. Majdnem kimentem, de inkább a gyerek fürdetését választottam (tüntetés lesz még, a gyerek viszont piszkos volt). Egyből tudtam, hogy helyesen döntöttem, mikor megláttam ezt a képet.

CCCP pulóver. A színpadon, egy főszervezőn. És nem volt egy jóakarója sem ennek a bohócnak, aki - az ügy érdekében - szólt volna neki: vegyed már le ezt a szart, barátom, vagy legalább a kabátod húzzad össze, mielőtt a színpadra mész. Mert gáz a pólód, azért. 

Nem az a baj, hogy volt a szervezők között egy hülye, hanem az, hogy egy sem volt, aki ezt a pulóvert leparancsolta volna róla. Attól tartok, hogy nem is értik, hogy egy CCCP-s melegítő miért nem menő. (Segítek: mit szólnánk vajon a ciril betűs Szovjetunió helyett egy gótbetűs Deutschlandhoz?)

Hiába volt sok ember a Kossuth téren, ez önmagában nem fogja elseperni ezt a kormányt. Ezt a mocskot csak az egész ország együtt tudja eltakarítani. És igen, ehhez azok is kellenek, akik ma még a Fideszre szavaznának, és ők - velem együtt - zsigerileg irtóznak a CCCP-s melegítőktől. (Meg a Che Guevarás zászlóktól és a Guy Fawkes maszkoktól is. A slam poetry sem biztos, hogy a legjobb műfaj a megszólításukhoz, a magára hagyott, felhergelt tömeg pedig még bennem is komoly félelmet okoz.)

Ennek a mozgalomnak a megcélzott közönsége így egy centivel sem tűnik nagyobbnak a baloldal tavaszi választási eredményénél. Pedig a szónokok között volt, aki ennél talán jóval szélesebb tömeget is hitelesen meg tudna szólítani, ha nem lehetne ezentúl bármikor bevágni mellé egy vörös csillagot.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rakodopart.blog.hu/api/trackback/id/tr536911309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása